Yuneec wil ook 4K consumentendrone

Q500De Chinese fabrikant Yuneec wil in navolging van concurrent DJI ook een drone met een 4K-camera op de markt brengen. Afgelopen woensdag maakte DJI al bekend een consumentendrone uit te willen brengen, uitgerust met een Ultra-HD-camera. Deze camera komt standaard met de Phantom 3. 

Aanstaande maandag kondigt Yuneec een nieuwe solo-drone aan, die eveneens een 4K-cmera aan boord zal hebben in de uitvoering van de Q500-quadcopter.

Alternatief
De Q500 is een alternatief voor de Phantom 2 Vision+. De UAV van Yuneec heeft namelijk een ingebouwde first person view-scherm, terwijl je daar bij Phantom een losse telefoon of tablet voor nodig hebt. Bovendien is de drone goedkoper dan die van DJI. Daarom is de drone een interessant alternatief voor beginnende luchtfotografen of mensen die nog niet veel ervaring met het vliegen hebben.

Nieuwe camera
Op Facebook maakt de fabrikant uit Hong Kong bekend dat de nieuwe Q500 een 4K-camera mee zal krijgen. Hoe goed de drone precies is op het gebied van specs en de verkoopprijs is nog niet bekend. Wel weten we dat de nieuwe drone de Typhoon Q-500 4K gaat heten.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.