Universiteit Twente wil drones boven campus

Universiteit TwenteDe Universiteit Twente wil met drones boven de eigen campus vliegen. Op die manier moeten onderzoeksinstellingen de mogelijkheid krijgen om praktijktesten met drones te doen. Daarom is de universiteit gestart met een aanvraag voor een ontheffing om met onbemande luchtvaartuigen op de campus te mogen vliegen. Dat schrijft de eigen nieuwssite van Universiteit Twente.

Niet voor iedereen
Niet iedere student van de universiteit mag straks boven de campus vliegen. Dat mogen alleen de onderzoeksgroepen Advanced Robotics, Earth Observation Science en Natural Resources. De universiteitU stelt twee terreinen beschikbaar; een sintelbaan en een weiland.

Om de aanvraag in goede banen te leiden, is er een gepensioneerde luchtmachtofficier ingeschakeld die bezig gaat met de regelgeving. De veiligheid staat bij het experiment voorop, zegt de universiteit. Zo worden alle mogelijke scenario’s zoals het uitvallen van de besturing of crashes met de studenten doorgenomen.

Deadline
De bedoeling is dat de onderzoekers nog dit jaar legaal boven de campus kunnen vliegen met de drones. De universiteit heeft ook al een aanvraag gedaan om te mogen vliegen op vliegveld Twente. Er zijn nog geen concrete plannen die dat mogelijk maken, want de politiek heeft er voor zover bekend ook nog geen besluit over genomen.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *