Een drone besturen: even tekenen

Ares DroneEen drone besturen kan een lastig karwei zijn. Daarom heeft dronefabrikant Ares een idee voor een nieuwe drone. Het enige wat je hoeft te doen is de route die de UAV moet afleggen tekenen.

Idee
Het idee is dat je de Ares drone helemaal kan besturen terwijl je je volledig focust op het verkrijgen van mooie luchtbeelden. Dat gaat niet meer via een controller, maar door te tekenen. Die drone is nog niet echt op de markt, omdat er nog niet voldoende geld via Kickstarter is opgehaald om de drone daadwerkelijk te maken. Maar aangezien een groot aantal droneprojecten al succesvol gefinancierd werd op het platform, is de kans groot dat ook de Ares een succes wordt.

Als je de app van Ares opent, die overigens alleen voor Apple’s iOS beschikbaar is, krijg je een satellietkaarten te zien. Daarop teken je de route die de drone moet maken. Vervolgens bestuurt de drone zich volledig zelf. De camera blijft gericht op de plek die je wilt filmen. De beelden kun je vervolgens direct delen op sociale media, of nog even nabewerken.

Waarschuwingen
Als je per ongeluk een route tekent die over een no-fly-zone loopt, dan ontvang je een waarschuwing van de app. De app weet namelijk op welke plekken er niet gevolgen mag worden. Daarnaast houdt de applicatie ook rekening met de weersverwachtingen. De drone waarschuwt nog niet voor obstakels of hoogteverschillen. Als je per ongeluk een route vliegt waar een boom in de weg staat, is de kans groot dat de drone er alsnog op afvliegt. Als gebruiker is het dan maar de vraag in hoeverre je de UAV zelf nog kunt besturen.

Kopen
Als je zo’n drone wil, krijg je voor 699 dollar een drone die geschikt is voor de GoPro. Deze kan zo’n 12 tot 18 minuten vliegen. De 800 dollar kostende variant heeft een eigen geïntegreerde camera en vliegt zo’n 14 tot 20 minuten. Ten slotte kun je ook voor de luxe variant gaan: de Ares 4K, waarmee je beelden in 4K-kwaliteit maakt.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *