Drones moeten zwerfhondenprobleem Houston oplossen

DJI Inspire 1De inzet van een DJI Inspire 1 drone moet het hoge aantal zwerfhonden in de Sunnyside buurt in Houston, Texas terugbrengen. De World Animal Awareness Society (WA2s) werkt samen met lokale instanties om zo het zwerfhondenprobleem aan te pakken.

De drone is uitgerust met een 4K Camera. Televisiekijkers kunnen de beelden ook bekijken, want de beelden worden uitgezonden in het populaire televisieprogramma Operation Houston.

Zwerfhonden
In Houston is de hoge hoeveelheid zwerfhonden een serieus probleem. Naar schatting leven er meer dan 1 miljoen zwerfhonden in de stad. Door een DJI Inspire 1 drone met GPS-technologie in te zetten, wil de stad meer zwerfhonden op kunnen sporen. Door meer informatie te verzamelen over het probleem, is het straks gemakkelijker om stappen te ondernemen, zo meent de Amerikaanse stad.

Operation Houston
De opnames van de drones worden later getoond in het programma Operation Houston, dat een initiatief is van WA2S. Uitvoerend producent Tom McPhee zegt dat het belangrijk is dat kijkers de problemen met zwerfhonden te zien krijgen, en vindt dat de inzet van drones daar een positieve bijdrage aan kan leveren. “Drones zijn een geweldig mobiel middel om een duidelijk beeld te krijgen en een stap in de goede richting te zetten”, zo beweert McPhee.

Eerder dit jaar zetten twee Nederlandse programmamakers ook al een drone in voor hun televisieprogramma. De accu van hun drone, ook een DJI Inspire 1, vatte vlam tijdens vervoer in een vliegtuig.

Het televisieprogramma ‘Operation Houston’ wordt waarschijnlijk vanaf half mei uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *