Drone ‘Op de proef gesteld’ vat vlam in vliegtuig

DJI Inspire 1Een oververhitte accu van een drone heeft afgelopen zondag vlam gevat in een KLM-vliegtuig. In dat vliegtuig zaten de tv-kok Herman den Blijker en presentator Martijn Krabbé. De televisiepersoonlijkheden waren op weg naar Bangkok. Vlak voor landing kwam er rook uit een bagagerek.

Cameraman
Het televisieduo is op dit moment bezig om opnames te maken voor het culinaire reisprogramma Op de proef gesteld. De cameraman van RTL wilde in Bangkok luchtopnamen maken met een drone, de DJI Inspire 1. Die drone is hierboven op de foto te zien.

Voordat de medewerkers van RTL landden, vatte een drone vlam, doordat de accu van de drone oververhit was geworden. Daardoor vatte de cameratas in de handbagage vlam. Medewerkers van KLM wisten de brand snel te blussen.

Kalm personeel
Het incident werd vastgelegd door medepassagiers. Die schrijven op Twitter dat het personeel van de Boeing 777-300 kalm en professioneel handelden bij het blussen van de brand. Den Blijker en Krabbé zeggen geschrokken te zijn van het incident, en vervolgden hun reis. De vliegmaatschappij doet onderzoek naar hoe het incident precies heeft kunnen gebeuren.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

One thought on “Drone ‘Op de proef gesteld’ vat vlam in vliegtuig

  1. Gekke vraag misschien hoor, maar hoe kan een ontkoppelde accu vlam vatten???
    Ik moet de eerste lipo nog tegen komen die spontaan ontbrandt???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *