DIY: zelf een drone bouwen van LEGO

BrickDronesDat je met LEGO alles kan maken, is inmiddels een bekende slogan. De producenten van BrickDrones kennen die slogan ook, en komen nu met een product op de markt waarmee het mogelijk is zelf een drone te bouwen van LEGO.

Zelf bouwen
Het Amerikaanse bedrijf richt zich op zelfbouw drones, die zowel kinderen als volwassenen in elkaar kunnen zetten. In het pakket vindt de consument alle basisonderdelen die nodig zijn om een drone in elkaar te zetten, zoals bijvoorbeeld een frame, motorsteunen en een gimbal voor bijvoorbeeld de GoPro.

Wat het bedrijf niet levert, is een motor, flight controller, accu en een afstandsbediening. Wel heeft de producent een handleiding online staan welke apparatuur je precies nodig hebt.

Stunts

Doordat de drone gebruikmaakt van een APM Mini Flight Controller, is het mogelijk stunts uit te halen, zoals bijvoorbeeld de bekende flips. Met de UAV is het ook mogelijk foto’s en filmpjes vanuit de lucht te maken.

Kickstarter
BrickDrones kwam al met het idee in 2012, en begon een Kickstarterproject. In 2012 was er genoeg geld bij elkaar geharkt om het project realiteit te laten worden. Uiteindelijk is het product nu dan ook echt op de markt: BrickDrones, waarmee het mogelijk is zelf een drone van LEGO in elkaar te zetten.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *