andre-rieu-ziet-drone-niet-meer-vliegenAndre Rieu

Sinds afgelopen zaterdag weet André Rieu nu ook, net als elke drone bestuurder dit hoort te weten, dat er voor het besturen en vliegen met Drone’s wet en regelgeving is waar een ieder zich aan dient te houden. Weliswaar heeft hij niet zelf met de drone gevlogen, maar omdat de opnamen tijdens en voor zijn concert gemaakt worden spreekt men in de pers dat Andre Rieu’s Hightech Drone in beslag genomen is.

Beslaglegging

Volgens de pers liet de orkestleider Andre Rieu tijdens een van zijpolitien concerten een drone met hightech opname apparatuur rond het Vrijthof in Maastricht vliegen om zo opnames van het concert te maken. Omdat er geen vergunning was aangevraagd legde de politie beslag op de drone maar sprak ook van een onverantwoorde actie om in de binnenstad een drone boven een mensenmenigte te laten cirkelen.
Pierre Rieu, zoon en vice-president van het productiebedrijf van André Rieu bevestigde dat de drone direct na afloop van het concert door de politie is meegenomen en dat zij het risico bewust hadden genomen, maar niet boven het publiek hadden gevlogen. Wanneer de Andre Rieu zijn drone terug krijgt is nog niet bekend.
Het gehele pers bericht kunt u hier lezen.

Regelgeving

Zou Andre Rieu of in ieder geval een van zijn medewerkers willen weten hoe het nu zit met de regelgeving omtrent het vliegen met drones kan hij of zij altijd nog op onze pagina over regelgeving terecht om zo bij een volgende vlucht wel zeker te weten of het mag of niet. En wil men bekijken waar men zeker niet mag vliegen in Nederland met een drone is er altijd nog deze pagina met overzichtelijke kaart.

no-fly-vlieggebied-nederland

Share:

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *