Zwitsers postbedrijf experimenteert met drones

Drone DeliveryHet Zwitserse postbedrijf SwissPost experimenteert de komende zomer met het bezorgen van pakketjes door middel van drones. De pakketjes worden op die manier afgeleverd naar afgelegen bestemmingen. SwissPost gaat daarvoor een samenwerking aan met SwissWorldCargo. De drones worden gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Matternet.

De tests worden deze zomer uitgevoerd. De bedoeling is dat de drones bestellingen kunnen afleveren op adressen die via de weg moeilijk te bereiken zijn.

Matternet
Matternet is een start-up die al wat ervaring heeft in het bezorgen van pakketjes met behulp van drones. Zo maakt Artsen zonder Grenzen gebruik van de drones va het Amerikaanse bedrijf om in Papoea-Nieuw-Guinea de uitbraak van tuberculose onder controle te krijgen.

Drone delivery
Drone delivery staat wereldwijd flink in de belangstelling. Al veel internetretailers en logistieke bedrijven hebben belangstelling getoond. Amazon en Prime Air zijn al bezig met de ontwikkeling van drone delivery. DHL experimenteert met het afleveren van spoedbestellingen via drones.

De postorderbedrijven lopen vooral nog tegen de regelgeving in landen aan. In veel landen mogen UAV’s alleen vliegen met zicht van de operator. Bovendien zijn er ook nog technische problemen, waarbij het automatisch ontwijken van obstakels de belangrijkste factor is. Bovendien moeten de bedrijven de privacy van de klant blijven respecteren.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *