Urban Drones lanceert waterdichte drone

Splash DroneUrban Drones komt met een waterdichte drone waarmee vliegers ook op of onder het water opnames kunnen maken. De zogenaamde Splash Drone is een compleet waterdichte UAV, die zonder moeite blijft drijven.

Waterbestendig
Niet alleen de behuizing en onderdelen zijn waterbestendig, ook de gimbal is er speciaal voor gemaakt op een GoPro-camera op aan te sluiten. Daarmee is het mogelijk onderwatervideo’s te maken.

Daarnaast kunnen bestuurders met de drone de beelden live bekijken via een applicatie op de smartphone. De Splash Drone is te besturen vanaf een afstandsbediening, maar kan ook zelfstandig vliegen, of varen, zo je wilt, dankzij een van tevoren ingesteld vluchtplan. De drone raak je niet zomaar kwijt, want hij heeft GPS die via de smartphone te trekken heeft.

Noodfakkel
De drone komt zelfs met een noodfakkel, zodat in geval van nood en gevaarlijke situaties altijd duidelijk is dat er gevaar schuilt. Urban Drones is nog bezig om het benodigde geld bij elkaar te harken en is een Kickstarter project begonnen. De drone is te koop voor 725 euro. De officiële verkoopprijs komt bij lancering op zo’n 1100 euro te liggen.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *