Stringwire laat je video livestreamen

Parrot BebopTegenwoordig is het livestreamen via een smartphone steeds populairder. Apps zoals Meerkat en Periscope zijn ongekend populair. Stringwire komt met een nieuwe journalistieke app en stelt dronevliegers in staat live videobeelden te streamen middels hun drone.

Op dit moment zijn alleen de DJI Phantom en Parrot Bebop geschikt voor livestreaming. De app is speciaal ontwikkeld voor journalisten.

Situaties

De app is bijvoorbeeld erg handig bij aardbevingen of grote branden. Vanaf de grond kunnen mensen vaak het gebied niet betreden, maar journalisten kunnen via de cameradrone een goed overzicht krijgen van het gebied. Dankzij Stringwire is het niet meer nodig de beelden eerst te ontwikkelen en vervolgens op YouTube te zetten, maar deze meteen live streamen.

De app is ontwikkeld door NBC News, met als speciaal doel om burgerjournalistiek aan te moedigen. Steeds meer mensen hebben een drone en kunnen op deze manier het laatste nieuws filmen en delen met de rest van de wereld. Met versie 1.4 wordt iedere GoPro ondersteund, evenals de DJI Phantom 2 Vision+ en de Parrot Bebop.

Besturingssysteem
Het goede nieuws: de app is beschikbaar voor iOS en Android. Het slechte nieuws: de app met ondersteuning voor drones werkt vooralsnog alleen op iOS. En in Nederland hebben we er nog niks aan, want de app is voorlopig alleen in de Amerikaanse iTunes te krijgen.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.