Premier Rutte bezoekt DJI

Premier Mark Rutte is op dit moment op handelsmissie in China. Vandaag is onze premier op bezoek geweest bij dronefabrikant DJI, onder andere bekend van de Inspire 1. Tijdens het bezoek werd de premier bijgepraat door de CEO van DJI, Frank Wang. Wang liet Rutte de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van onbemande luchtvaartuigen.

Rutte kreeg onder andere de DJI Inspire 1 en de Ronin camerastabilisatie te zien.

Consumentenmarkt
DJI is vooral populair van de Phantom drones, die het vooral op de consumentenmarkt goed doen. Het bedrijf biedt ook oplossingen voor professionele producers en luchtfotografen. Afgelopen jaar was DJI goed voor een omzet van 500 miljoen dollar. Het doel van de dronefabrikant is in 2015 een omzet van een miljard dollar te draaien.

Het bezoek aan DJI was de laatste in een reeks bezoeken aan verschillende Chinese bedrijven en fabrikanten. De handelsmissie is nu officieel afgelopen. Rutte werd tijdens de handelsmissie bijgestaan door staatssecretaris Mansveld van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ook VNO-NCW-voorzitter De Boer reisde mee in de delegatie. In totaal waren vertegenwoordigers van ruim 70 Nederlanders bedrijven aanwezig in de delegatie van de handelsmissie naar China

Premier Mark Rutte krijgt verschillende drones te zien.

Premier Mark Rutte krijgt verschillende drones te zien.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.