Parijse politie achtervolgt drone

Politie droneDe politie van Parijs heeft dinsdagnacht een drone achtervolgd die boven de stad vloog. De agenten konden volgens de Franse krant alleen nog zien hoe de drone werd opgeraapt door mannen die vervolgens wegvluchtten in een auto.

 

Eerdere drones
De politie in Parijs weet nog steeds niet wie er telkens drones over de stad laat vliegen. De afgelopen tijd heeft de Franse hoofdstad al vaker te maken gehad met drones die over de stad vliegen. In totaal zijn er nu twaalf drones gespot. Eentje vloog vlakbij de Eiffeltoren, de andere vloog bij het paleis van Versailles.

Het vliegen met drones boven stedelijke gebieden is in Frankrijk verboden. In Nederland geldt eenzelfde verbod. Vorig jaar vlogen er in Frankrijk ook al regelmatig onbemande vliegtuigjes boven kerncentrales. Daarvan is nooit duidelijk geworden wie er precies achter zit.

Aanhoudingen
Sinds oktober zijn er al zo’n zestig illegale vluchten gemeld. Er zijn wel aanhoudingen verricht die mogelijk in verband werden gebracht met de vluchten van vorige week. Daarvoor werden drie journalisten van de nieuwszender al-Jazeera opgepakt. Zij lieten een drone vliegen in Bois de Bologne en werden opgepakt. Dat kostte hun 1000 euro en ze raakten bovendien hun drone kwijt.

Later werd duidelijk dat het drietal niets te maken heeft met de mysterieuze vluchten van eerder deze week. Het is voor de Parijse politie niet gemakkelijk om de daders op te sporen. Vorig jaar werden er in Frankrijk alleen al 10.000 drones verkocht. De meeste van die drones kosten ongeveer 50 tot 100 euro. De mysterieuze drones lijken sterk op de DJI Phantom 2, die tussen de 500 en 1000 euro kosten.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.