Marokko verbiedt drones

dronesDe Marokkaanse overheid doet de import van drones in de ban. Dat gebeurt vanwege veiligheidsoverwegingen. Dat lieten de ministeries van binnenlandse zaken en handel de afgelopen week weten. Het gaat de Marokkaanse overheid niet alleen om de bedreiging van de veiligheid, maar ook een mogelijke inbreuk op de privacy.

Inbeslagname
Consumenten die toch een drone naar Marokko proberen te importeren, krijgen te maken met inbeslagname. Wie toch met een drone wil vliegen, moet daarvoor eerst toestemming vragen bij de autoriteiten. Dat geldt voor zowel bedrijven als particulieren die in Marokko een drone wil kopen.

Marokko is niet het eerste land dat een verbod op drones uitbrengt. In Thailand werd enkele weken gelden al eenzelfde verbod op deze onbemande vliegtuigjes ingevoerd. Wie In Thailand wordt betrapt op illegaal vliegen met een drone, kan een boete of zelfs een gevangenisstraf krijgen.

Worsteling
Veel overheden zijn op dit moment in een worsteling tegen de onbemande luchtvaartuigen. Men is bang dat kwaadwillenden er aanslagen mee plegen, of drugs mee vervoeren. Sommige overheden zijn er bij gebaat om drones te verbieden, zodat burgers en journalisten geen misstanden meer kunnen filmen. Dat is bijvoorbeeld het geval in Hong Kong.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.