Man krijgt zeventien aanklachten na kijken voetbal via drone

dronesEen 42-jarige voetballiefhebber uit Engeland, Nigel Wilson, had wel een heel creatieve manier om zijn eigen skybox de maken. Hij liet tijdens de Premier League-wedstrijden zijn drone boven de voetbalwedstrijden vliegen. Op die manier kon hij onder meer de thuiswedstrijden van Liverpool, Manchester City en Arsenal live bekijken.

Betrapt
De pret was niet van lange duur, want de politie betrapte Wilson al snel, toen hij op een parkeerplaats de drone bestuurde. Hij wordt nu aangeklaagd voor maar liefst zeventien overtredingen. Hij zou met zijn UAV eerder ook al over het toeristische Buckingham Palace en het Palace of Westminster hebben gevlogen.

Sinds 2009 is het in Engeland verboden om zonder toestemming met onbemande vliegtuigen te vliegen. Toen ging de Air Navigation Order in. In die wetgeving staat dat drones niet dicht boven mensen, gebouwen of evenementen mogen komen, en dat de bestuurder de drone nooit uit het oog mag verliezen.

In Nederland bestaan er soortgelijke regels. Een drone kan wel zeven kilo wegen, en kan daarmee veel schade veroorzaken als het apparaat neerstort.

Dronewet
Wilson moet zich op 16 april verantwoorden voor de rechter. Hij is niet de eerste Brit die de dronewet van zijn land overtreedt. Vorig jaar moest de 46-jarige Brit Robert Knowles nog een boete van 4500 euro betalen, omdat hij met drones over elektriciteitscentrales vloog.

In Nederland kregen bestuurders van UAV’s ook al boetes, omdat zij vlogen boven plekken waar dat niet mocht. Wat precies wel en niet mag met een drone, staat in de Regelgeving modelvliegen beschreven.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *