Wat doet u met uw drone, of wat wilt u met een drone ooit gaan doen ?
Gebruikt u uw drone hoofdzakelijk voor film- of foto opnames tijdens uw spectaculaire sport beoefeningen ?

Follow

In hoofdzaak wordt een drone gebruikt voor het maken van foto en film opnames van natuur, steden en sportdronevliegen.com. Zij het van je zelf of van/voor anderen. De meeste drones zijn tegenwoordig voorzien van een follow functie, zeer handig maar ook weer niet. Als je wilt dat je drone je volgt is dit een kwestie van het drukken van een knopje, maar jij zit als bestuurder van de drone nog met de bedieningsconsole die je toch vast moet houden. Een optie is een rugzak en die op je rug meeslepen, maar daar zit je tijdens het sporten niet op te wachten…

Waterdicht

Een drone is niet waterdicht dat staat vast en zal menigeen wel al eens aan den lijve ondervonden hebben, er zijn genoeg filmpjes te vinden van drone eigenaren die nog net hun drone van het zoete of zilte nat hebben kunnen redden. Zou het niet ideaal zijn als je drone waterdicht was en je niet bang hoeft te zijn als het opeens hard begint te regenen of dat als de accu op zijn laatste restje loopt en je drone langzaam afzakt en hij boven een meertje of rivier zweeft ? Wat dacht je van de wintersport opnames in de verse sneeuw… ?

Starten en opstijgen

dronevliegen.comAlle drones moeten gestart worden alvorens men kan opstijgen, logisch.
Maar er dient wel zorg gedragen te worden voor een ruim opgezet stukje vlakke ruimte waar de drone opgesteld kan worden en van waar een veilige start en landing gegarandeerd wordt. Zou dit niet makkelijker kunnen ?

De oplossing !

Er komt in de zomer van 2016 hiervoor een oplossing, en wel in de vorm van een waterdichte dronedronevliegen.com zonder bedieningsconsole die je alleen maar in de lucht hoeft te gooien om hem te laten opstijgen en gewoon weer in je hand kan laten landen: De Lily Camera !

Lily Camera

dronevliegen.comDe Lilly Camera maakt het dus mogelijk dat je voortaan de hoofdrol speelt in je eigen “drone shot movies”. Geen remote control meer om te zorgen dat je drone je op de gewenste manier volgt, het follow knopje (lees: tracking device) duw je gewoon in je broekzak of zit om je pols in de waterdichte houder en je kan genieten van alle vrijheid en alle bewegingen uitvoeren terwijl de lily camera je overal volgt en filmt.

Resolutie

De lily camera volgt je waar je gaat en neemt alles op in 1080p met een frame rate van 60fps, wil je alles in slow motion laten opnemen filmdronevliegen.comt de lily camera met 120 fps en een resolutie van 720p. En wil je tussendoor super scherpe 12 megapixel foto’s nemen kun je dit doen via de tracker die je bij je draagt.
Tevens kun je met deze tracker de lily camera commando’s geven om bijvoorbeeld te volgen of te leiden.

Waterproof !

lily-camera-tracking-device-crOf je sport nu hardlopen, snowboarden, kanoën, raften, wind- of kytesurfen is, je hebt je handen vrij voor je sport en je hoeft niet meer bang te zijn dat je remote control of drone nat wordt ! De lily camera is 100% waterproof en de bijbehorende tracker kan in een waterdichte behuizing meegenomen worden of om je pols gedragen worden.
Het is zelfs mogelijk om de lily camera vanuit het water te laten opstijgen, gewoon een kwestie van in plaats van de camera in de lucht te gooien, hem eenvoudig in het water te gooien.

Accu

Een bijkomend nadeel is dat omdat de lily camera geheel waterdicht is, het niet mogelijk is om de interne accu te verwisselen zoals ditdronevliegen.com wel mogelijk is bij normale drones. Om de accu op te laden zul je de drone in zijn geheel aan een laad apparaat moeten bevestigen. Met een vol opgeladen accu is het maximale tijdsbestek om te vliegen ongevver 20 minuten.

Prijs

Momenteel, ten tijde van het schrijven van dit artikel staat de eerste uitgave van de lily camera geplant voor de zomer van 2016. De Lily Camera is als pre-order verkrijgbaar voor een prijs van $799 dollar, maar de prijs zal daarna – als de Lily camera direct verkrijgbaar is – oplopen naar een flinke $999 dollar. Om gebruik te maken van deze pre-order korting kan je via de website van de lily camera ene bestelling plaatsen, als je in de Verenigde Staten woont tenminste. Wanneer de lily camera naar Europa komt is nog niet bekend.

 

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *