Grondlegger internet kan drone besturen met brein

Drone besturen met hersenenGrondlegger van het internet Vint Cerf heeft tijdens de internationale cybcerconferentie in Den Haag laten zien dat hij een drone kan besturen met zijn gedachten.

Cerf kreeg een EEG-headset op die elektromagnetische signalen vanuit de hersenen naar de drone sturen. Om de drone in te trainen, moest de grondlegger van het internet de drone eerst verschillende commando’s zoals ‘opstijgen’ en ‘dalen’ aanleren. Een computer achter de headset legde de hersengolven vast. Daarmee is het mogelijk de drone te besturen door aan opstijgen te denken.

Medisch wonder
Het laten vliegen van een drone met je brein is leuk, maar bovendien ook erg nuttig. Volgens de ontwikkelaars is het in de toekomst namelijk mogelijk voor mensen die deels verlamd zijn toch nog te bewegen door aan beweging te denken. Op die manier kunnen zij hun robotarmen dan besturen.

Er zitten wel wat nadelen aan het besturen met het brein. Bedrijven en overheden zouden immers ongewenst toegang kunnen krijgen tot de gedachten van de gebruiker. De onderzoekers konden hier geen antwoord opgeven.

Zelf experimenteren
Het is ook mogelijk om zelf een drone te besturen met je gedachten. Er werd gebruikgemaakt van een Parrot AR Drone 2 en een EEG-headset. Die kosten samen nog geen 650 euro. Je moet daarvoor wel afstand doen van je geliefde kapsel, want de headset kan de zwakke signalen alleen op kale hoofden goed oppikken. Om die reden werd de grondlegger van het internet, Vincent Cerf als proefpersoon gekozen.

Cerf is de vader van het internet. Hij is de ontwikkelaar achter het TCP-IP-protocol, dat internet mogelijkmaakt.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *