Google wil eigen pakketbezorgdrone

Project WingZoekmachine Google werkt aan een nieuw type drone waarmee het mogelijk wordt om pakketjes te bezorgen. Dat idee is niet nieuw: eerder experimenteerden Amazon, DHL en Alibaba al met drone delivery. De regelgeving is het grootste probleem voor de bedrijven. In veel landen zijn autonome vluchten namelijk niet toegestaan. Bovendien moeten bestuurders volgens de wetten in diverse landen altijd zicht kunnen houden op hun drone, iets wat bij drone delivery niet gebeurt. 

 

Project Wing
Google werkte eerst twee jaar lang aan Project Wing, die wel als een drone werkt, maar verticaal kan opstijgen als een vliegtuig. Nu gaat het ontwikkelingsteam bezig met een nieuwe drone, omdat het huidige ontwerp niet stabiel genoeg vliegt. De drone heeft een vleugel van anderhalve meter breed. De bedoeling was dat Wing kon vliegen als een vliegtuig. Door verticaal te vliegen, moest de drone beter met energie om kunnen gaan.

De drone werd vervolgens getest in Australië. Daar moest de UAV vaccinaties en water bezorgen bij afgelegen boerderijen. Het ontwerp bleek nog niet opgewassen te zijn tegen die plannen, waarna Google X Lab, de ontwikkelaar van de drone, de stekker eruit trok.

Multicopter
Waarschijnlijk gaat Google nu werken aan een multicopter. Hoe die drone er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Wel is bekend dat Google bezig wil met drone delivery. Dat is in de meeste landen nog een groot probleem, omdat wetten toezichtloze, autonome dronevluchten niet toestaan.

Er zijn ook nog vragen over de veiligheid die eerst moeten worden opgelost. Zo moeten drones zelf een vliegroute kunnen vliegen, maar ook obstakels kunnen ontwijken. Bovendien zeggen privacydeskundigen dat een autonome drone een inbreuk kan vormen op de privacy, omdat deze over tuinen kan vliegen. Daarom zijn ontwikkelaars van drone delivery vaker actief in landen die een minder strenge wetgeving hebben.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *