Flyability wil consumentenversie crashbestendige drone

Het Zwitserse bedrijf Flyability overweegt een crashbestendige drone voor consumenten uit te brengen. De GimBall drone is een drone met een kooiconstructie en kan wel tegen een stootje. Onlangs sleepte het product de hoofdprijs van één miljoen dollar binnen tijdens de UAE Drones For Goods Award.

Doordat het apparaat crashbestendig is, is het ideaal om onderzoek te doen op rampgebieden, zoals plekken waar aardbevingen en branden hebben plaatsgevonden.

GimBall
Het apparaat gaat de GimBall heten en is er speciaal opgebouwd om botsingen af te remmen. De duocopter ziet er niet uit als een drone, maar heeft een belvormingen kooi. Die kooi zorgt ervoor dat de drone beschermd is tegen harde vallen en door een lastig terrein kan manoeuvreren. Het onbemande vliegtuig kan ook over de grond rollen.

De drone werd ontwikkeld door Flyability om zo reddingswerkzaamheden te bespoedigen. De GimBall heeft een gewone en een thermische camera aan boord en is daarmee een geschikt apparaat om mensen na een ramp op te sporen. Reddingswerkers kunnen zelf niet bij deze plekken. De GimBall is ook ideaal voor het verkennen van plekken die voor mensen gevaarlijk zijn. Daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een kerncentrale.

De jury van de UAE Drones For Goods was zeer onder de indruk van de GimBall. Sinds het winnen van de wedstrijd krijgt de fabrikant regelmatig de vraag of er een consumentenversie komt. Eerste GimBall kost 30.000 euro en is simpelweg te duur voor een hobbyist. De CEO van Flyability, Patrick Thevoz, overweegt nu een consumentendrone uit te brengen voor “een stuk minder dan duizend dollar.”

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *