DJI Phantom 3 krijgt 4k en livestreaming

DJI Phantom 3DJI geeft de DJI Phantom 3 een 4k-camera en de mogelijkheid die beelden meteen te livestreamen. Dat heeft te Chinese fabrikant bekendgemaakt bij de presentatie van zijn nieuwe drones.

De drones krijgen een mogelijkheid de beelden meteen live te streamen via YouTube.

Camera’s
Vooral de camera’s die in de DJI Phantom hangen worden flink verbeterd. Zo krijgt de Phantom 3 Professional ondersteuning voor het opnemen in een 4K-resolutie. De goedkopere Phantom 3 Advanced krijgt ook een betere camera: het wordt mogelijk op te nemen in full HD. Daarbij wordt een maximum van 60 frames per seconde bereikt.

Beide drones kunnen naast video’s ook luchtfoto’s maken. De resolutie komt de liggen op 12 megapixels, zo heeft de fabrikant van de drones gezegd op een eigen presentatie.

Prijzen
De drones zijn uitgerust met een 1/2,3 inch sensor aan boord voor de opname van beeld. De behuizing blijft in vergelijking met eerdere drones van Phantom grotendeels hetzelfde gebleven. Er is een camera toegevoegd die naar beneden kijkt, om zo de eigen positie flink te verbeteren. Daarbij is er geen gps meer nodig, terwijl dit eerst wel het geval was.

De Chinese fabrikant van de populaire consumentendrones komt binnen een paar weken met de drones op de markt. Er zijn geen prijzen in euro’s bekend, maar de Advanced moet 999 dollar gaan kosten. De Professional krijgt een prijs van 1249 dollar. Omgerekend komt dat, inclusief btw, neer op bedragen van 1120 en 1400 euro.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.