DJI mogelijk 10 miljard waard

De Chinese dronefabrikant DJI wordt binnenkort mogelijk 10 miljard dollar waard. Dat meldt Forbes. Om deze waarde te halen, moet de dronemaker er wel in slagen nieuw kapitaal op te halen. DJI zou dan de grootste producent van drones ter wereld worden.

Vorig jaar boekte het bedrijf nog 500 miljoen dollar. De CEO zei toen al dat het bedrijf volgend jaar 1 miljard dollar waard moet zijn.

Drones
DJI is vooral bekend van de hobbydrones zoals de DJI Phantom 2. Onlangs werd de DJI Phantom 3 aangekondigd. De duurdere variant gaat beschikken over een 4K-camera. DJI maakt ook drones voor professionals, waaronder de DJI Inspire 1 en de S900 hexacopter.

Het bedrijf maakt gebruik van videostabilisatietechnieken in de Ronin, een harnas dat speciaal ontwikkeld is voor camera-operators om vanuit de hand zeer stabiele filmpjes te produceren.

Alternatieven
Onlangs maakten ook concurrenten Yuneec en 3D Robotics bekend nieuwe drones te produceren, maar die stellen op gebied van marktaandeel maar weinig voor. De Solo en de Q500 4K moeten dit jaar de nieuwe producten van DJI inhalen.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *