DJI goed voor 1 miljard dollar omzet

DJI Phantom 2De Chinese dronefabrikant DJI draaide vorig jaar een omzet van 400 miljoen dollar. Dat schrijft techblog The Verge op haar website. De maker van de populaire DJI Phantom 2 zou in gesprek zijn met Amerikaanse investeerders. De fabrikant wil dit jaar een miljard dollar aan omzet draaien.

Snelle groeier
DJI is een snelle groeier op de dronemarkt. Het bedrijf groeide binnen een paar jaar uit tot de grootste fabrikant van consumentendrones. De ready-to-fly-drones zijn het meest populair.

Inmiddels heeft de fabrikant meer dan 2800 medewerkers wereldwijd in China, maar ook in Nederland. Naast de Phantomdrones produceert het bedrijf ook drones voor professionals, zoals de Inspire 1 4K cameradrone.

Populair
De DJI Phantom 2 werd populair bij fotografen en filmmakers doordat de gimbal elektronisch gestabiliseerd is. Daardoor is het mogelijk stabielere beelden te maken.

De Phantom 2 Vision+ is duurder, maar wordt geleverd met een camera. Daardoor is het ook voor beginners mogelijk haarscherpe beelden te maken.

Zorgen
De opmars van drones als de Phantom baart de wereld wel zorgen. Steeds vaker komen er berichten naar buiten over ongelukken met hobbydrones. Dat komt deels doordat de wetgeving in sommige landen achterloopt op de praktijk. Niet iedereen is daarnaast op de hoogte van wat wel en niet mag.

DJI heeft wel te maken met concurrentie van onder andere AR, de fabrikant achter de Parrot. Ook de Bebop Drone is een concurrent, want de fabrikant achter de drone haalde onlangs nog een investering van 50 miljoen dollar binnen.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *