Dansen met drones

Dansen met dronesDrones zijn misschien niet de meest geschikte danspartners, maar binnenkort komt er toch een dansvoorstelling waarin de drone een hoofdrol gaat spelen. Het dans-spektakel is bedacht door danschoreograaf David Middendorp. Een theater uit Delft kwam in contact met studenten van de TU Delft, die het idee nu verder uitwerken.

Consumentendrones
Tijdens de dansvoorstelling gebruiken wordt er geen gebruikgemaakt van professionele drones. De bedoeling is dat er twee consumentendrones, zoals de DJI Phantom 2,  tijdens de dansvoorstelling vier dansers volgen.

Een student control engineering bouwt een aantal professionele camera’s in, zoals bijvoorbeeld de GoPro HD. Deze camera’s registreren de bewegingen van de dansers. Daarna worden de drones zo geprogrammeerd dat ze volledig uit zichzelf kunnen vliegen, en precies de lichamen van de dansers kunnen volgen. Volgens de studenten van de TU Delft is het een grote uitdaging om de drones te vertellen waar ze naartoe moeten.

Dansvoorstelling
De dansvoorstelling heet ‘a dark flirt with gravity’ en is op 14 maart te zien tijdens het Delft Moves-festival in theater De Veste. De voorstelling is een begin van de theatertour. De choreograaf wil een unieke combinatie tussen drones en dansers maken. Als het niet lukt om de drones uit zichzelf te laten vliegen, kunnen controllers de UAV altijd nog handmatig besturen.

Drones worden tegenwoordig vaker ingezet in shows. Later dit jaar is Air 2015, een lichtshow in 3D waarin drones een belangrijke rol gaan spelen. In Frankrijk worden drones ingezet voor Cinéscénie.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.