Amerikaanse geheime dienst zet drones in

Drones boven WashingtonDe Amerikaanse geheime dienst, The Secret Service, zet drones in boven de Amerikaanse hoofdstad Washington DC. Eerder verklaarden inwoners UFO’s gezien te hebben, maar dat bleken drones te zijn.

The Secret Service is verantwoordelijk voor het beschermen van de president en laat ’s nachts drones vliegen boven de hoofdstad.

Terreur
Met de nachtelijke vliegritten wil de geheime dienst onderzoeken hoe aanvallende drone’s zo snel mogelijk ut de lucht kunnen worden gehaald. Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse Secret Service onderzoek doet met drones. Drones worden door de Amerikaanse overheid vaak in verband gebracht met terrorisme. Vorige maand vloog er al een onbekende UAV boven toeristische attracties.

Ook boven de Amerikaanse ambassade in Parijs vloog een onbemand vliegtuigje. Even later crashte er een DJI Phantom in de tuin van het Witte Huis.

Storingen
De veiligheidsdienst voert nu dus testen uit om te kijken hoe drones het gemakkelijk kunnen worden neergehaald, of een andere kant op gestuurd kan worden. Op die manier moeten gebouwen beschermd worden tegen ‘vijandelijke UAV’s’. De Secret Service doet overigens wel iets opmerkelijks, want het gebied boven Washington is officieel een no-fly-zone. Door het gebruik van de radio frequenties in de drones kunnen inwoners tijdelijk last hebben van storingen in het internet- en telefoonverkeer.

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.