Agras MG-1 Agrarische drone

DJI komt met een agrarische slimme drone op de markt welke geschikt is voor het bespuiten van gewassen.

dronevliegen.comDe DJI Agras MG-1 is waterafstotend, stofdicht en gemaakt van anti corrosieve materialen welke na gebruik kunnen worden afgespoeld. Voor transport en opslag kan de Agras MG-1 opgevouwen worden.

De van acht rotors voorziene Agras MG-1 kan tot 10 kilo aan vloeistof vervoeren voor het bespuiten van gewassen, wat neer komt op tussen de zeven en tien hectare. Dit is ongeveer 40 maal efficiënter dan het handmatige sproeien van gewassen. De drone vliegt met een snelheid tot acht meter per seconde en past zijn sproei intensiteit automatisch aan om zo een ideale dekking te verkrijgen.

 

Besturingscontrole

De Agras MG-1 beschikt over DJI’s toonaangevende vluchtcontrole besturingssysteem en microwave radar om tot een nauwkeurigheid op centimeter niveau te komen. De Agras MG-1 scant tijdens zijn vlucht het terrein beneden hem in realtime en handhaaft zo automatisch de juiste hoogte en afstand tot de planten en kan zo het aanbrengen van een optimale hoeveelheid vloeistof waarborgen. De Agras MG-1 beschikt tevens ook over het DJI real-time lightbridge 2 transmissiesysteem.

Bestuurders kunnen selecteren uit automatisch, semi-automatische of handmatige bediening modes, afhankelijk van het terrein waar men over vliegt, waarbij men uniform kan sproeien met gebruik van de spuitmonden op de drone. De Agras MG-1 heeft vier verwisselbare, keramische spuitmonden, elk aangedreven door een motor. De meegeleverde mondstukken zijn gegarandeerd voor duizenden uren sproeien.
De neerwaartse luchtstroom welke wordt gegenereerd door de rotors verhoogt de spuitsnelheid en zorgt ervoor dat het gebruikte sproeimiddel de planten bij stengels en bladeren tot in de buurt van de bodem zullen bereiken.

Geheugendronevliegen.com

Dankzij de intelligente geheugenfunctie van de Agras MG-1 keert deze na het bijtanken of opladen vanzelf terug naar de laatst geregistreerde coördinaten om het sproeien te hervatten vanaf het punt waar hij gebleven was.

De gebruiker bestuurd de Agras MG-1 met een standaard DJI afstandsbediening. Het weinig energie gebruikend display geeft real-time vluchtinformatie door en blijft langere tijd operationeel op een enkele lading.

De Agras MG-1 zal in eerste instantie beschikbaar zijn in China en Korea en later in andere delen van de wereld.

Share:

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *