14 maart 2015 is International Drone Day

International Drone Day

Aanstaande zaterdag staat de hele wereld voor het eerst stil bij de positieve effecten van het gebruik van drones. Het is dan International Drone Day. Een dag om stil te staan bij vele positieve effecten, zoals het maken van mooi foto’s of video-opnamen, maar ook reddingswerk en ondersteuning bij calamiteiten.

 Fanatiekelingen in Nederland kunnen ook naar de meeting in ons land. In Amsterdam vindt er een speciale meetup voor drone-enthousiastelingen plaats.

Amerikaans concept
Het idee achter de International Drone Day komt van David en Sarah Oneal van The Drone Show, een Amerikaans concept. De speciale nationale ‘feestdag’ is in het leven geroepen om het negatieve beeld dat veel mensen hebben over drones weg te nemen. Een drone wordt door veel mensen gezien als een apparaat waarmee het mogelijk is om mensen mee op afstand om het leven te brengen.

Dat terwijl een drone inmiddels ook een kleine quadcopter is, die door amateurs en professionals worden ingezet voor positieve dingen, zoals het in kaart brengen van een mooi stukje natuur.

De bedoeling is dat iedere tweede zaterdag van maart liefhebbers van drones bij elkaar kunnen komen om de wereld te laten zien dat het gebruik van drones iets goeds is. Dit jaar organiseren Drone Addicts en Drone Zone Breda verschillende meetings. De eerste vindt plaats in Amsterdam, en de toegang is gratis.

Speciale hashtag
Meedoen aan de internationale dag? Dat kan door je eigen filmpjes te uploaden en de hashtags #dronesaregood en #internationaldroneday daarbij te twitteren.

 

Share:

Written by

Gerard is de beheerder van Dronevliegen.com en is electronica liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *