Home

Drone vliegen
We zien ze steeds vaker in de lucht en horen er vaker over in de media: drones. Drones zijn onbemande modelvliegtuigjes die radiografisch bestuurd worden. Drones zijn er in alle soorten en maten. Zo zetten professionals zoals de politie deze onbemande modelvliegtuigjes in om een gebied te verkennen en een overzicht te krijgen van een plaats delict.

Maar tegenwoordig hebben ook steeds meer consumenten een drone thuis staan. Het kan daarbij gaan om een semi-professionele drone, die enkele duizenden euro’s kost. Maar wie pas begonnen is het met het vliegen, doet er goed aan eerst te leren begrijpen hoe hij het apparaat precies moet besturen. Dit kan gemakkelijk door een instapmodel te kopen. Deze instapmodellen zijn tegenwoordig in elke elektronicazaak te krijgen. Ze kosten tussen de 40 euro (uit de Chinese webshop en sommige online aanbieders) en 100 euro. Daarmee kan iedereen nu beginnen met een drone vliegen.

Regels
Een drone vliegen is niet zonder gevaren. Als een drone neerstort, kan dat serieuze gevolgen voor de omgeving hebben. Daarom raden we het af de apparatuur te gebruiken in de buurt van mensen, zoals bijvoorbeeld de bebouwde kom. Het is zelfs wettelijk verboden drones in deze omgevingen te gebruiken. Hoe de regels voor drones precies zijn, staat in de Regeling modelvliegtuigen.

Over deze website
Op deze website vind je alle informatie over het besturen van drones, het laatste nieuws en de meest volledige informatie. En heb je de smaak te pakken gekregen, dan kun je altijd drones vergelijken en een drone kopen. Wij hebben deals met de beste aanbieders, om zo de beste drone voor de goedkoopste prijs te krijgen!

Share: